Gulao Water Town Cultural Ecological Tourism Resort Guest Center / Shenzhen Huahui Design


Gulao Water Town Cultural Ecological Tourism Resort Guest Center / Shenzhen Huahui Design

The building was shrouded in grass.  Image © Kangyu HuExhibition floor overlooking Gulao encircling the piers.  Image © Kangyu HuEcological atrium.  Image © Kangyu Hu+ 25


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    4344 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: Kangyu Hu

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers: ??, ??, ??


  • Principal architects:

    Zheng Ling, Jing Ouyang, Guangying Zhou


View on winding path.  Image © Kangyu Hu
View on winding path. Image © Kangyu Hu

Text description provided by the architects. Gulao Water Town is located next to the beautiful Xijiang River in Jiangmen Town. It is famous for its natural texture surrounding the pillars. Starting point for the entire ecological space of the city of water, the Center d’hôtes project aims to inherit the ecological and natural characteristics of the regional water city and to activate and deduce the image of the city of water.

Aerial view of the project.  Image © Kangyu Hu
Aerial view of the project. Image © Kangyu Hu
Prostrated by the West River.  Image © Kangyu Hu
Prostrated by the West River. Image © Kangyu Hu
The natural texture of the water town around the block.  Image courtesy of Gulao Water Town
The natural texture of the water town around the block. Image courtesy of Gulao Water Town

Design strategy. Based on the original ecological elements with local characteristics in Jiangmen Gulao, we extracted many local genes and inserted them into our design, aiming to seek the original cognition and initial impression of the water city – pure nature and primitive ecological.

Night view of the project.  Image © Kangyu Hu
Night view of the project. Image © Kangyu Hu
Aerial top view of the project.  Image © Kangyu Hu
Aerial top view of the project. Image © Kangyu Hu

Positive thinking in design – representing the expression form of local humanities and art, should be rooted in the land of creation itself. Reverse thought in the design – if a certain water-derived substance can symbolize the local culture from historical accumulation to modernity.

The building was shrouded in grass.  Image © Kangyu Hu
The building was shrouded in grass. Image © Kangyu Hu

Design Concept: Lotus Shake Under Light Breeze. The design inspiration for this case is derived from the experience of navigating the Lotus Pond Waterway in Gulao Water Town. In hot weather, watching the wind blowing in the lotus, feeling the breeze on your face, is relaxed and comfortable. The Gulao Water Town Visitor Center encapsulates the folds of a three-dimensional lotus leaf, creating a public resting space where guests can stay, overlooking the West River, and relax to meditate. Break the original uniform texture of lotus leaves, according to the site’s landscape value needs and visual focus, “organic pruning”, to create an interesting, neat and flexible space. The reception center is made up of three distinct scales: “viewing area at the top, rest area in the middle and exhibition area at the bottom”. The appearance is simple and clear, and the scenery is different for professionals on foot.

Ecological atrium.  Image © Kangyu Hu
Ecological atrium. Image © Kangyu Hu
Meditation space.  Image © Kangyu Hu
Meditation space. Image © Kangyu Hu

The roof uses hemp rope made from a local natural material to protect from the sun. While ensuring the integrity of the whole building, the regional ecological material is presented in the form of a modern suspension, which enhances the appreciation of the visual layer and makes the whole building a beautiful landscape.

Gray space of the ecological atrium.  Image © Kangyu Hu
Gray space of the ecological atrium. Image © Kangyu Hu
The northern landscape.  Image © Kangyu Hu
The northern landscape. Image © Kangyu Hu

The main intention of this design is to create a central space for meditation and quiet reflection and to draw upwards from the bottom up and the heavy outer light. Standing there and watching the floating clouds, one can forget the noise of the outside world and focus on the pure horizon.

Exhibition floor overlooking Gulao encircling the piers.  Image © Kangyu Hu
Exhibition floor overlooking Gulao encircling the piers. Image © Kangyu Hu

Vision. The project selects traditional local materials, deduces the new architectural form, creates the place to welcome guests with the characteristics of the water town, aims to inherit the regional culture, respect nature and look to the future. .

The architecture integrates the landscape.  Image © Kangyu Hu
The architecture integrates the landscape. Image © Kangyu Hu



Source link

Previous The Metropolitan Municipality of Lima regains a public space in Giron Andahuaillas
Next Municipalities want to limit carbon emissions. Pennsylvania utilities want to anticipate them